Flitsbezoek aan Canterbury op een regenachtige zondag (deel 3/3)

Geplaatst op
Kathedraal Canterbury

Ik heb deze blog in drieën gesplitst. Dit is deel 3. Deel 1 gaat over de busreis. Heb je het nog niet gelezen, klik dan hier om naar het eerste deel te gaan. Deel 2 gaat over de kerstsfeer in Londen. Klik hier om naar het tweede deel te gaan.

Helene, Tess en ik gaan wat vroeger naar de ontbijtzaal, omdat we wachtrijen verwachten, maar het hotel heeft het ontbijt vandaag beter georganiseerd. Ze hebben op een andere verdieping een tweede ontbijtruimte ingericht. We hebben een mooi plekje bij het raam en kijken uit over de wolkenkrabbers van de stad. Het is een grijze dag. Ontspannen beginnen we aan een nieuwe dag.

De lift komt meteen als we op het liftknopje drukken en om 9:45 start Guy de motor van de touringcar. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar Canterbury. De organisatie tracteert ons op chocolade mini-repen.

Het regent als we uit de bus stappen. We krijgen drieënhalf uur de tijd om door de mooie middeleeuwse stad in het zuidoosten van Engeland te banjeren. Als eerste gaan we naar de beroemde kathedraal. We kunnen niet naar binnen, want de kerk is nog niet open. In plaats daarvan gaan we winkelen.

Poort van de kathedraal
Kathedraal Canterbury

In de winkelstraten van de binnenstad zijn de bekende ketens te vinden, maar ook leuke kleine zaakjes. Her en der zijn verschillend kerstkraampjes opgezet. Het is niet zo druk als in Londen.

We komen langs Bubbleology, een van de bubble tea winkels van Canterbury. Tess wil graag naar binnen en ik ga met haar mee, want ik wil kennismaken met de nationale drank uit Taiwan. We delen een milk tea jasmine en een mango fruit tea met eetbare taaie balletjes. Als je drinkt met een rietjes, dan komen de balletjes naar boven. De drankjes zijn zoet en koud. Een volgende keer gaan we iets anders bestellen, want eigenlijk hadden we de popping boda in onze thee gewild. Het zijn kleine balletjes gevuld met een fruitsiroop, die knallen in je mond als je erop bijt.

The Old Weavers' House

We passeren de Westgate Tower, want we willen gaan lunchen bij The Refectory Kitchen. Het is een leuke informele plek met vriendelijke personeel. Als we weer naar buiten gaan, regent het nog steeds. Bij Sainsbury’s kopen we eten voor de lange reis terug naar Eindhoven en dan stappen we in de bus bij Guy,

Drieënhalf uur is veel te kort om Canterbury goed te bekijken. Ik had graag nog een wandeltocht met gids Ingress gemaakt en de oude Romeinse stadsmuren gezien.

Winkels Canterbury

Het wordt vroeg donker en we kunnen niet lang naar buiten kijken. In Folkestone moeten we uit de bus voor eerst de Britse douane en daarna de Franse grenscontrole. Eenmaal in België maken we een tweede stop in de buurt van Gent. De organisatie gebruikt de pauze van 45 minuten om worsten te verwarmen. We krijgen allemaal een broodje warme worst met mayo, curry of mosterdsaus. De vegetariërs kunnen een droog broodje krijgen.

In Eindhoven neem ik afscheid van de organisatie, en van Helene en Tess. We kijken terug op een vol, inspannend en gezellig weekend samen.

Ik heb deze blog in drieën gesplitst. Wil je het eerste deel (nog eens) lezen, klik dan hier om naar het eerste deel te gaan.

Wil je verder gaan in deel 2, klik dan hier om naar het tweede deel te gaan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *