De meeuw

Geplaatst op

We sloten de wandeling af met een drankje op het strand van Sint Ives. De dag was begonnen met lichte regen en nu scheen de warme zon tussen de wolken door. De cider van een plaatselijke brouwerij smaakte mij goed. Ik had een beetje trek, haalde mijn laatste boterham uit mijn rugzak en liep het strand op.

Een drankje na de wandeling

De eerste hap was lekker en ik verlangde naar een tweede. Twee of drie meeuwen naderden mij van achteren. Ze vlogen laag. Ik voelde een tikje tegen mijn vingers en mijn boterham was opeens weg. Verbouwereerd bleef ik stil staan. Het duurde een paar seconden voordat ik begreep wat er was gebeurd.

De meeuwen streken vijf meter van mij vandaan op het zand neer en hielden mij in de gaten. In een van de snavels ontdekte ik mijn meergranenboterham met Nutella. De brutale dief strekte zijn hals en mijn bammetje verdween schoksgewijs in zijn lichaam. Het was ongeveer 8 bij 5 cm groot.

Ik had meeuwen in Scheveningen en Zandvoort wel eens een haring zien pikken. Ze sloegen toe op het moment dat een vakantieganger bij een viskraam een visje aan zijn staart in de lucht liet bungelen. Ik moest toen grinniken. Nu het mijzelf overkwam was ik vooral met stomheid geslagen.

Een terror-meeuw viel mij aan, omdat ik een boterham met Nutella in mijn hand had. Het is niet te bevatten. Meeuwen zijn van nature carnivoren! Ik ben nu gewaarschuwd. In het bijzin van meeuwen bewaak ik mijn eten alsof mijn leven er vanaf hangt.

Wil je meer lezen over mijn wandelreis in Cornwall, ga dan naar EEN MEMORABELE DAG OP HET SOUTH WEST COAST PATH of naar CORNWALL

3 reacties op “De meeuw&rdquo

  1. Ha Caro, dat is grappig (niet als je trek hebt :-). het zijn brutale rakkers die meeuwen. Leuk om je verhalen te lezen. Hartelijke groetjes, Ilse

    1. Hi Ilse. Fijn dat ik je tot mijn lezerspubliek mag rekenen. Ik ben gaan googelen op meeuwen in Cornwall en dan kom ik bizarre nieuwsberichten tegen zoals A man in Cornwall ‘stamped on a seagull’ after it tried to steal his chips en Seagull-killing Cornish teenager given curfew. Mensen kunnen agressief worden als een zeemeeuw ze een fietje, krentenbol of haring heeft ontfutselt. Als ze de vogels hinderen, verwonden of doden, dan hebben ze een probleem en kunnen ze vervolgd worden. Meeuwen worden namelijk beschermd door de Wildlife and Countryside Act 1981.

  2. Interessant onderzoek van de Britse Madeleine Goumas van de universiteit van Exeter. Zij heeft ontdekt dat een meeuw sneller je eten steelt als je wegkijkt dan wanneer je naar hem blijft staren. Zie de video op Youtube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *