Workshop Sabreren

Geplaatst op
Sabreren

Ik zocht de naad van de fles op en streek de sabel langs de hals van de fles … en door de hals. De kurk vloog meters verder. Ik had mijn eerste champagnefles gesabreerd en de adrenaline stroomde door mijn lijf.

Ik wist nu hoe Napoleon zich moet hebben gevoeld na de overwinning van een veldslag. Hij was volgens de verhalen de eerste die een champagnefles op deze manier opende.

Bubbels Meester Martijn had het voorgedaan en wij mochten het zelf ook een keer proberen. De wijn bruiste uit mijn fles en met een euforische gevoel vulde ik snel de glazen van de zeven andere deelnemers van de workshop.

We proefden van iedere fles die open ging.

Ik was op de fiets gekomen, omdat ik wist dat ik aan het einde van de middag niet meer nuchter zou zijn. Op de heenweg had ik twee indrukwekkende cruiseschepen aan de Veemkade aangemeerd zien liggen. Ze waren hier vast en zeker voor de Canal Pride van zaterdag gekomen.

Iedere deelnemer sabreerde een andere champagne, zodat we konden ontdekken wat we lekker vonden. Ik kan je zeggen dat alles heel lekker smaakt, als je al een paar glazen op hebt.

Ik fietste met een voldaan gevoel terug naar huis. Cruiseboot de Prinsendam vertrok ook. Mensen aan de kade hielden stil om naar het schip te kijken.

Sabreren is super leuk om te doen. Ik kan je de workshop van de Bubbels Meester van harte aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *