Vroege vluchten

Geplaatst op
's Ochtends

Ik ga heel graag op vakantie, maar ik haat vroege vluchten. Je moet dan midden in de nacht uit je nest komen en je bent de rest van de dag brak. Vreselijk vind ik dat.

Mijn wekker ging dit keer om 3:00 uur. Ik had nauwelijks geslapen en hoorde de regen zachtjes tegen het raam tikken. Ik ben wel vaker op dat tijdstip wakker, maar dat is dan na een feestje en niet aan het begin van een nieuwe dag. Ik kroop uit mijn bed en ging me wassen en aankleden. De avond ervoor had ik de planten al water gegeven en de jaloezieën laten zakken.

Ik startte de auto en reed naar de bushalte. Sinds 10 december rijdt nachtbus 195 naar Schiphol en hoef ik geen taxi meer te nemen. Omdat ik niet wist of de bus op tijd bij de halte zou zijn, was ik er ruim op tijd. In mijn fantasie had ik een bus in de nacht langs de bushaltes zien sjezen. De buschauffeur reed zo hard, dat hij steeds meer op de dienstregeling ging voorlopen. Als ik netjes op tijd bij de halte zou zijn, dan was hij mij allang gepasseerd.

Het regende nog steeds en er was geen bushokje. Mijn paraplu beschermde me tegen de grootste druppels. Op drie meter afstand vielen opeens vier takken met een oorverdovend lawaai naar beneden. Ik schok ervan. Zo nu en dan kwam er een auto langsrijden. Het waren vast mensen die naar huis reden om heerlijk te gaan slapen.

De bus kwam slechts 2 minuten te vroeg aanrijden. Tijdens de rit naar de luchthaven werd de streekbus steeds voller. Ik zag brede mannen met gele hesjes, stewardessen van de KLM en werklieden in zwarte kledij binnentreden.

Bij Schiphol Plaza stapten we allemaal uit. Ik nam de roltrap naar de vertrekhal en zag honderden mensen in de rij staan voor de incheck-balies van Transavia. Gelaten sloot ik achteraan aan.

De volgende hobbel was de doorgang door de douane. Zoals altijd werd ik grondig gefouilleerd. De moderne bodyscanners zijn namelijk veel te gevoelig afgesteld. Zoals altijd kon de beveiligingsmedewerkster niets vinden. Ook niet onder de beugels van mij bh.

Nadat ik de veiligheidscontrole was gepasseerd moest ik de tijd tot aan het boarden overbruggen. Je hebt dan de keuze tussen horeca of shoppen. Ik ging shoppen. Het was rustig in de winkels. Ik was steeds de enige klant. Ik merkte dat ik sneller tot een aankoop over ga als een verkoper naast mij staat en mij stimuleert.

Na mij derde aanwinst was het gelukkig de hoogste tijd om naar de gate te gaan. Bij aankomst in Bolulla zou ik een powernap gaan doen. Daarna zou mijn vakantie(gevoel) pas echt beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *