Met de trein naar Deventer

Geplaatst op
Deventer

De ergste kou was uit de lucht, de ganzen waren naar het Hoge Noorden vertrokken en ik zat in de trein naar Deventer. Ik zou met Lisette gaan wandelen door het open rivierenlandschap van de IJsselvallei. Het was een grijze dag en ik hoopte dat de lucht straks open zou breken.

Mijn hartslag was niet meer verhoogd. De stress van eerder die morgen was verdwenen.

Eerder die week had ik op internet de La Place Lentedeal gevonden. Voor €19 kreeg ik een treinretour, een sandwich en een versgeperste sinaasappelsap small. Ik printte het ticket uit en pakte mijn rugzak in. Op station Amsterdam Zuid gingen het OV-poortje niet open. De barcode op mijn uitdraai zette de tourniquet niet in beweging. 

Ik vloekte binnensmonds. Mijn trein zou over acht minuten vertrekken en ik voelde de bui al hangen. Tien meter verderop was een informatiepunt, dat bemand werd door een rustige oudere man. “Ga naar je email.”, zei hij tegen mij. “Klik op de link”. Op mijn mobiel verscheen een online formulier dat ik moest invullen. Intussen tikte de tijd door.

Ik wilde het treinkaartje op mijn mobiel downloaden, maar dat lukte niet. De NS app stond niet op mijn telefoon. Zuchtend ging ik naar de app store om de applicatie op te halen en ik was blij dat ik een telefoonabonnement had met veel GB’s.

Het laden van de data duurde tergend lang. Ongeduldig wachtte ik tot alles binnen was. Ik keek op de klok en zag dat ik nog twee minuten had.

Ik opende het vervoersbewijs met een QR-code en snelde naar het poortje. Het ging nu wel open. Met twee treden tegelijkertijd rende ik de trap op naar perron 2. De trein stond er nog. Ik stormde naar binnen. De conducteur gaf een fluitsignaal en ik ging opgelucht zitten.

Ik had nu alle tijd voor zelfreflectie. Waar was er mis gegaan? Het antwoord was simpel: ik had de inhoud van de mail niet gelezen en direct de bijlage afgedrukt.

In Amersfoort stapte Lisette over op mijn trein. Zij had wel het treinkaartje bij zich, maar niet de La Place bon. Zij had de mail doorgenomen, maar de bijlage niet gezien. Wij zijn twee hoogopgeleiden vrouwen, maar we zijn niet in staat om probleemloos aan een kortingsactie deel te nemen.

In Deventer aangekomen liepen we eerst naar La Place. Het was er afgeladen. Het winkelend publiek was op de actie ‘Taart + koffie voor maar €1!’ afgekomen. Wij Nederlanders houden van korting.

De wandeling langs de IJssel was niet bijzonder. De trajecten over de grasdijken waren heel mooi, maar de stukken over asfalt waren saai. Auto’s, motoren en fietsers denderden steeds voorbij. Het voetveer om aan de andere kant van de rivier te komen en het historische centrum van Deventer maakte onze dag toch nog goed.

Voetveer Deventer

3 reacties op “Met de trein naar Deventer&rdquo

  1. Hanneke en ik hebben het er al jaren over dat we een keer in de omgevingen van Deventer willen gaan wandelen. De stad Deventer zelf spreekt me altijd erg aan, vooral het oude centrum. Ongelooflijk dat ze een tijdje gelden van plan waren om dat allemaal af te breken. Als ik je blogpost lees dan vond je deze wandeling niet heel bijzonder. Weet je toevallig als ervaren wandelaar of er in die hoek leukere wandelingen te maken zijn?

    1. Nadat we met het pontje de IJssel waren overgestoken liepen we zuidwaarts richting Zutphen. De veerman adviseerde ons om de volgende keer de andere kant op te gaan. Ik heb de kaart erbij gepakt en kon geen goede wandeling vinden.
      Ik kan in het algemeen gesproken de Trage Tochten aanraden. Deze wandelroutes van 5 tot 22 km gaan zoveel mogelijk over onverharde paden. Zie https://www.wandelzoekpagina.nl/trage-tochten/lijst.php

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *