Mallorca in oktober 2018

Geplaatst op

Een week eerder had noodweer het eiland getroffen. Er waren zelfs 13 doden gevallen. De donderdag voordat we vertrokken was het opnieuw raak. Door hevige regens waren rivieren uit hun oevers getreden. Ik was er niet gerust op. Zou onze wandelvakantie in de bergen van Mallorca in het water vallen?

De weersvoorspellingen waren veelbelovend. Zes dagen lang zou het droog zijn. Daarna gaf de 14 daagse weersverwachting enkel regenwolkjes aan. Er zat een engeltje op mijn schouder.

In de wetenschap dat de weergoden ons gunstig gestemd waren, genoten we extra van het buiten zijn en van de grandioze panorama’s, de steeneiken bossen, de rotsformaties bij Monasterio de Lluc en de grillige kustlijn tussen Deià en Port de Sóller.

Mallorca is een prachtig eiland om te wandelen en met name de tocht bij Valldemossa is heel populair. Op het hoogste punt van de berg gingen we pauzeren en telde ik 29 wandelaars in mijn buurt. Het uitzicht was adembenemend, ondanks de drukte.

Ik was eerder op Mallorca geweest, maar nog nooit in de maand oktober. De heide stond op diverse plekken volop in bloei.

Net buiten het plaatje Alaró verbleven we in een prachtig landhuis met zwembad. We hadden er alleen niets aan, want het water was te koud.

We ontdekten de Spaanse Chinees van Alaró. Formica tafeltjes, tl-verlichting, een aquarium met goudvissen en een grote tv waarvan het geluid te hard aanstond. Alleen de vraag ‘Sambal bij?’ ontbrak in het plaatje. De porties waren groot, de kwaliteit was goed en het was goedkoop. Dus later in de week gingen we weer met plezier naar de ‘Orient Express’.

Op zaterdag begon het inderdaad te regenen. We ruilden de laatste wandeling om voor een bezoek aan de stad Palma de Mallorca.

Als onafgebroken neerslag uit de wolken valt, dan is wandelen niet leuk meer. In de bergen is het zelfs gevaarlijk. Rotsen worden glad en voor je het weet ga je lelijk onderuit.

We gingen allemaal wat anders in de hoofdstad van Mallorca doen. De ene bezocht de gotische kathedraal La Seu, de andere ging shoppen, een derde ging een hamburger bij McDonalds eten en ik ging urenlang Ingressen.

Onze wandelvakantie in Mallorca eindigde nat, maar was beslist niet in het water gevallen.

Eén antwoord op “Mallorca in oktober 2018”

  1. Een hele leuke beschrijving van je wandelreis aangevuld met een filmpje wat zo bij 3opreis kan! Een nadeel….ik krijg wel heel veel zin in een wandelreis naar Mallorca nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *