Hakken, vijlen,schuren, lakken

Geplaatst op
Eindresultaat voorkant beeldhouwweekend 2019

Het was een weekend van zwoegen en zweten. En gelukkig ook van lekker lachen. Op zaterdag kon ik de vorm die in in mijn hoofd had niet in de steen krijgen. Yvon zei me dat het goed zou komen, maar ik was daar niet van overtuigd. Aan het begin van de avond gingen we aan tafel en de drank vloeide rijkelijk. Ik dronk veel water om tegenwicht te bieden aan al de alcohol.

We zaten onder de pergola. Boven ons hingen overal prachtige blauwe druiventrossen. We zien elkaar slechts 1 keer per jaar. Toch is het iedere keer weer gezellig en vertrouwd. We hadden de grootste lol met elkaar. Met name Karien is een ster in het vertellen van amusante verhalen. 

Bokken in de tuin

Ad had op de BBQ voor ons gekookt. Er was eten in overvloed en het smaakte heerlijk. Na het toetje kwam Ad met de kaasplank van een meter lang op te proppen. Hij bood ons een digestief aan en ik dacht: ach, waarom niet; je leeft maar 1 keer. Ik drink wel extra glas water.

De limoncello was verrukkelijk zacht. 

Kaasplankje van 1 meter lang

Op de zondag had ik meer lol in het beeldhouwen. Het lukte beter. Ik kies elk jaar ervoor om een beeld in twee dagen af te maken. Degenen die deze druk niet op zich hadden gelegd hakten, vijlden en schuurden op hun gemakje. Ik was helemaal niet ontspannen bezig en werkte tegen een deadline aan. Het leek wel werk! Om 16:30 was de expositie en moest ik klaar zijn.

Beeldhouwweekend 2019

Anderen pauzeerden af en toe of namen een duik in het zwembad. Ik had hier geen tijd voor en werkte gefocust door. En wat was het warm! Uitgerekend vandaag was de eerste tropische dag in augustus. Het KMNI gaf hitte code geel af en wij spanden ons in de buitenlucht in. 

Om 15:00 uur duwde Yvon een diamant schuurblok in mijn handen. Ik mocht niet meer vijlen en hakken en moest beginnen aan de afwerking van mijn beeld. Een beeldhouwster was al klaar en ging rond met glazen koel water.

Het lukte. Met wat hulp was ik precies op tijd klaar.

Na de expositie had ik eindelijk de rust om ontspannen in een stoel te gaan zitten. De vermoeidheid sloeg opeens toe. Volgend jaar neem ik me voor om een minder arbeidsintensief beeld te maken. Het lijkt me heerlijk om het weekend te eindigen met en een mooi beeld en een uitgerust gevoel. 

The making of

Beeldhouwweekend 2019: het startpunt
Beeldhouwweekend 2019: The making of ...
Beeldhouwweekend 2019: The making of ...
Eindresultaat achterkant beeldhouwweekend 2019

Eén antwoord op “Hakken, vijlen,schuren, lakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *